Gå til hoved-indhold

SANS OG SAMLING

Fuzzy
SANS OG SAMLING er fællesbetegnelsen for fire særudstillinger i 2018, der fejrer Cobra i 70-året for bevægelsens stiftelse
Komponisten Fuzzy har skabt det elektro-akustiske musikværk VOLIÈRE inspireret af Carl-Henning Pedersens kunstneriske univers, og titlen refererer netop til et af malerens yndlingsmotiver, fuglen. VOLIÈRE består af ti satser af 3-7 minutters varighed, der i dagens løb afspilles i skiftende rækkefølge adskilt af pauser i varierende længde. Resultatet heraf er et foranderligt og levende musikstykke, der føjer en ny, sanselig dimension til Carl-Henning Pedersens farvestærke og fantasifulde malerier. Både i musikken og i billedkunsten er balancer og form afgørende – og begge kunstarter handler ifølge Fuzzy ikke mindst om ’det, som ikke kan beskrives med ord’. ”Det, som jeg oplever, er balancer. Når jeg ser et billede, kan det godt skabe en eller anden form for musik i mit hoved, men det er aldrig en musik, der illustrerer billedet, snarere det modsatte. Billeder sætter altid gang i noget i mig. Ikke mindst Carl-Henning Pedersens værker”, udtaler han om billedkunstens særegne musikalitet. I VOLIÈRE transformeres mødet mellem værk og beskuer, når to kunstformer taler sammen og skaber en unik og sanselig værkoplevelse.

Dato og tid

Søn. d. 01. apr. 2018
Lør. d. 01. jun. 2019

Sted

Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1
7400 Herning
Vis på kort

Kontakt

96 28 86 50
Museets hjemmeside

Farveflor – Broderi i 90 år


I 2018 er det 90 år siden, at Haandarbejdets Fremme blev grundlagt som en forening, der havde til formål at udvikle broderi som en selvstændig kunstform og at understøtte kunstnere, der arbejdede med håndarbejde. I dag har traditionen for smukt håndværk vokset sig stærk igen, og derfor viser Drøhses Hus i samarbejde med Haandarbejdets Fremme og Greve Museum denne udstilling.

Dato og tid

Fre. d. 17. aug. 2018 00:00
Tor. d. 02. maj. 2019 17:00

Sted

Drøhses Hus
Storegade 14
6270 Tønder
Vis på kort

Kontakt

74 72 49 90
Museets hjemmeside

Jais Nielsen – Epos i ler


Krukker og fade i lertøj dekoreret med hurtige penselstrøg, monumentale skulpturer i stentøj og fine smykker i porcelæn. Udstillingen præsenterer kunstneren Jais Nielsens (1885-1961) alsidige arbejde med keramikken, fra det legende lette lertøj til det alvorstunge stentøj. Jais Nielsen tilhører gruppen af danske avantgarde-kunstnere, der provokerer publikum med deres moderne, opbrudte maleri i tiden omkring 1. Verdenskrigs afslutning. Med afsæt i fransk, modernistisk maleri og med inspiration fra antikkens og middelalderens formsprog gør Jais Nielsen i 1915 sine første forsøg med leret. Her finder han det helt rigtige medie til at realisere det, der skal blive et enestående, keramiske livsværk. Antikkens og Bibelens store fortællinger leverer motiverne, som han fortolker i et særegent og stramt formsprog, der på samme tid er arkaisk og moderne. Blandt andet i hovedværket, Pottemageren fra 1925, hvis præsentation på Verdensudstillingen i Paris katapulterer Den kgl. Porcelainsfabrik og Danmark ind i stentøjets absolutte verdenselite. Udstillingen er en sanselig vandring gennem Jais Nielsens keramiske livsværk. Fra de første forsøg i lertøj, skabt på Københavns Lervarefabrik hos G. A. Eifrig over samarbejderne med Dansk Kunsthandel, Søholm og Saxbo, til de mange stentøjsarbejder, som han skabte på Den kgl. Porcelainsfabrik fra 1920 og frem til sin død. Desuden giver tegninger og skitser et indtryk af Jais Nielsens arbejdsprocesser, ligesom udstillingen præsenterer eksempler på de enestående Art Deco smykker i keramik og sølv, som han skabte i samarbejde med kgl. hofjuveler A. Dragsted. En bred vifte af værker, fra de store figurer og unikke værker til mindre stykker, der opnåede stor popularitet hos et bredt publikum. I forbindelse med udstillingen udgives en smuk og omfattende antologi, ’Jais Nielsen – Epos i ler’. Bogen kan købes i museumsbutikken.

Dato og tid

Lør. d. 13. okt. 2018 00:00
Søn. d. 28. apr. 2019 18:00

Sted

Clay - Keramikmuseum Danmark
Grimmerhus, Kongebrovej 42
5500 Middelfart
Vis på kort

Kontakt

64 41 47 98
Museets hjemmeside

Drømmen om Danmark 

Drømmen om Danmark
Udstillingen Drømmen om Danmark viser store formater og episke motiver fra anden halvdel af 1800-tallet og stiller spørgsmålet ”Hvad er typisk dansk?”
Spørgsmålet om danskhed er lige så aktuelt i dag, som det var i slutningen af 1800-tallet. Det var en tid, hvor Danmark gennemgik en stor forandring på det politiske, økonomiske og militære område. Drømmen om Danmarksætter fokus på de nationalliberale tanker og ideer, der blomstrede op i denne periode, og som var med til at definere vores opfattelse af Danmark og danskhed. 

Dato og tid

Man. d. 01. apr. 2019
Søn. d. 18. aug. 2019

Sted

ARoS
Aros Allé 2
8000 Aarhus C
Vis på kort

Kontakt

87 30 66 00
Museets hjemmeside

Bauhaus #itsalldesign

Designmuseum Danmark deltager i den internationale fejring af 100-året for Bauhaus-skolen med en ny stor særudstilling
Udstillingen behandler alle aspekter af skolens aktiviteter, dens indflydelse og relevans. Den viser, hvordan nutidens design og designere har videreført arven fra Bauhaus og ikke mindst, hvorledes de designmetoder, som var med til at forandre samfundet radikalt for hundrede år siden, stadig er relevante i dag. ’Bauhaus #itsalldesign’ rummer både kendte hovedværker og ikke tidligere udstillede værker, inden for alle Bauhaus’ virkefelter: design, arkitektur, kunst, film, fotografi, scenekunst og reklame. Store navne som bl.a. Marianne Brandt, Marcel Breuer, Lyonel Feininger, Walter Gropius og Wassily Kandinsky er repræsenteret i udstillingen, ligesom samtidige internationale designstjerner som, fx Lord Norman Foster, Konstantin Grcic, Hella Jongerius og Enzo Mari. Udstillingen lægger særlig vægt på Bauhaus-skolens interesse i sociale forhold, eksperimenter og processer og på Bauhaus-designtænkningens tilstedeværelse i alle aspekter af vor tids designsamfund. Design, der skaber rammer for liv. I forlængelse af Bauhaus-udstillingen viser Designmuseum Danmark en egenproduceret udstilling ’Bauhaus – Danish Design’, hvor der lægges vægt på forskelle og ligheder, når to af designhistoriens centrale, internationale strømninger mødes. Og museets gæster inviteres til selv at prøve kræfter med skolens metoder i et stort specialindrettet Bauhaus-værksted med fokus på form, farve og bevægelse.

Dato og tid

Man. d. 01. apr. 2019
Søn. d. 01. dec. 2019

Sted

Designmuseum Danmark
Bredgade 68
1260 København K
Vis på kort

Kontakt

33 18 56 56
Museets hjemmeside

Seriøst Strik … for Sjov


Murværk Foreningen Seriøst Strik … for Sjov udstiller "Strik med inspiration fra vægflader inde og ude" i Maskinhallen.

Dato og tid

Man. d. 01. apr. 2019
Søn. d. 12. maj. 2019

Sted

Danmarks Industrimuseum
Gasvej 17 - 19
8700 Horsens
Vis på kort

Kontakt

75 62 07 88
Museets hjemmeside

Scenesat


På udstillingen 'Scenesat' kan man opleve 37 af Claus Peuckerts portrætter. De portrætterede er kendt fra mange af offentlighedens sfærer, blandt andet ser man politikere, meningsdannere, musikere, balletdansere, forfattere, journalister, skuespillere, sportsstjerner og cirkusartister. Fotografen Claus Peuckert er en dansk portrætkunstner, der også arbejder med reportage og reklame. Med ekspressiv iscenesættelse “fortæller” Peuckerts billeder om de portrætteredes virke og person. Han inddrager lokaliteter, rekvisitter og kostumer, men også kropslige virkemidler som gestik og blik. Peuckerts fotos har en stærk visuel appel, der understøttes af en gennemarbejdet komposition, lys og perspektiv.

Dato og tid

Man. d. 01. apr. 2019
Søn. d. 12. maj. 2019

Sted

Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot
Frederiksborg Slot 10
3400 Hillerød
Vis på kort

Kontakt

48 26 04 39
Museets hjemmeside

Bornholmsk kunst på papir


Udstillingen er en præsentation af et udvalg af museets store og alsidige samling af kunst på papir, der er skabt af nogle af de mest fremtrædende kunstnere i den danske kunsthistorie. Papirværkerne indeholder spændende fortællinger, og vidner om en stor variation i både motivvalg, hvor alt fra den særegne bornholmske natur til abstrakte former og figurer er gengivet, og teknikker, hvor det er tydeligt at kunstnerne har forsøgt at eksperimentere og udfordre dem selv. På udstillingen vil man kunne opleve værker skabt af kunstnerne Asger Jorn, Axel Salto, Christen Købke, C. W. Eckersberg, Edvard Weie, Ernst Køie, Inge Lise Westman, Kristian Zahrtmann, Olaf Rude, Oluf Høst, Richard Mortensen, Sigurd Vasegaard, Vilhelm Kyhn og mange flere. Udstillingen er blevet til i forbindelse med udgivelsen af bogen ”Kunst på papir fra Bornholms Kunstmuseum samling”, der udgives som årsbog til Bornholms Museumforenings medlemmer, der vil være til salg i museumsbutikken. Der vil senere blevet offentliggjort et aktivitetsprogram i forbindelse med udstillingen, hvor der blandt andet vil være mulighed for at blive klog på kunsten, samt selv at prøve kræfter med den.

Dato og tid

Ons. d. 03. apr. 2019
Søn. d. 19. maj. 2019

Sted

Bornholms Kunstmuseum
Otto Bruuns Plads 1
3760 Gudhjem
Vis på kort

Kontakt

56 48 43 86
Museets hjemmeside

Dyr på græs og museet åbner med forårsfest.

Dyrene lukkes ud.
Museet åbner for en ny sæson.
Der bydes til forårsfest på museet, som åbner for en ny sæson. Cafeteriet i Stalden er åbent, hvor der kan købes øl, vand og kaffe med kage. Brug lejligheden til at aflægge museet et besøg. Efter vinteren er dyrene klar til at komme på græs. Kom og oplev stemningen af landboliv og naturen, der er i fuldt sving. Eller lad en naturvejleder tage dig i hånden og gå med på jagt efter spændende smådyr i skoven, på engen eller i vandløbet. Mere information på www.oplevkolding.dk Arrangør: Landbomusset Kolding og By- og Udviklingsafdelingen. Turleder: Nanna Windladh, 30352612.

Dato og tid

Lør. d. 04. maj. 2019
10:00
15:00

Sted

Landbomuseet Kolding
Brødsgårdsvej 52
6000 Kolding
Vis på kort

Kontakt

61 33 99 52
Museets hjemmeside

ASTRID SVANGREN


I foråret indtager den svenske billedkunstner Astrid Svangren (f. 1972) Gl. Holtegaard med værker, der blander organiske materialer som fjer, pels, strandskaller og tang sig med plastik, folie og tyl. Værkerne hænger i bølgende, draperede formationer fra loftet som transparente scenetæpper eller ligger sammenkrøllet på gulvet, som var der tale om ubetydeligt skrald. Materialerne er uprætentiøse, men i Svangrens kunst flyder de på overraskende vis sammen i udtryksfulde konstellationer, hvis stoflige og poetiske kvaliteter er i fokus. Der opstår et grænseløst terræn af farve, materiale og form, hvis midlertidige udtryk giver en fornemmelse af, at noget enten er under tilblivelse eller i opløsning. Den tilsyneladende æstetiske uorden, der karakteriserer Astrid Svangrens installationer, vil danne en umiddelbar kontrast til Gl. Holtegaards symmetriske og velordnede barokanlæg. Her opstår et møde mellem orden, kontrol og historisk tyngde i Gl. Holtegaards arkitektur og et umiddelbart uordenligt og temporært udtryk i Svangrens kunst. Kunstneren vil udstille såvel i Gl. Holtegaards udstillingsrum som ude i barokhaven. Udstillingen er støttet økonomisk af: Det Obelske Familiefond

Dato og tid

Ons. d. 08. maj. 2019
Søn. d. 30. jun. 2019

Sted

Gl. Holtegaard
Attemosevej 170
2840 Holte
Vis på kort

Kontakt

45 80 08 78
Museets hjemmeside