Ofte stillede sprøgsmål

Hvorfor kan jeg ikke se museerne andre steder i landet?

Det kan du også. Find et andet sted på kortet, slip fingeren, og i løbet af et par sekunder vil museer i en radius af 25 km vil dukke op.

 

Hvorfor kan jeg kun se navn, adresse, foto og beskrivelse på et museum?

App’en Danmarks Museer bygger på et abonnementssystem. Alle museer og udstillingssteder optages gratis med foto, beskrivelse, navn, adresse og kørselsvejledning. Museerne kan tegne et årsabonnement, hvor de kan indlægge beskrivelser, video og fotos af museet, nyheder, åbningstider, entré og lydguides.

 

Hvordan søger jeg på app'en Danmarks Museer?

Der er mange søgemuligheder på app'en. Du kan flytte kortet til et udsnit på Danmarkskortet og vente et øjeblik. Så dukker museer i en radius af 25 km op, og du kan vælge dem fra kortet eller se dem på en liste. Du kan også under luppen søge efter et museumsnavn eller en del heraf. Og endelig kan du søge på bynavn eller postnummer.

 

Hvorfor kan jeg ikke se indhold på nogen af museerne?

! Måske står dit sprog under Indstillinger til et andet sprog end dansk. Vælg dansk og prøv igen.

 

Kan jeg let komme til et museum, jeg har besøgt tidligere?

Ja, når du er inde på et museums oversigtsside, kan du vælge pilen ud af boksen oppe til højre i skærmbilledet. Du kan vælge Gem i foretrukne, og du vil fremover kunne finde den under Indstillinger.

 

Kan jeg dele mine gode museumsoplevelser med andre?

Ja, når du er inde på et museums oversigtsside, kan du vælge pilen ud af boksen oppe til højre i skærmbilledet. Her kan du vælge at dele på Facebook eller Twitter og skrive dine egne kommentarer.

 

Der er fejl i åbningstider eller andet for et museum. Hvor skal jeg henvende mig?

Det er museerne, som via et individuelt login opdaterer alle data om museet. Henvendelse vedr. fejl i indhold skal derfor ske til det enkelte museum.

 

De fleste ikoner på kortet er grønne. Hvorfor har nogle af ikonerne en anden farve?

Hvis et museum er medlem af et samarbejde, kan de efter ønske få en fælles farve til at vise samarbejdet. Under punktet "Om museet" på app'en vil du kunne finde navnet på museumssamarbejdet.

 

Museet ligger forkert på kortet, hvem skal jeg henvende mig til?

Giv os venligst en mail herom på kontakt(at)danmarksmuseer.dk . Beskriv så nøjagtigt som muligt den korrekte placering, så retter vi.

 

Jeg har kendskab til et museum, som ikke findes på Danmarks Museer?

Send en mail til kontakt(at)danmarksmuseer.dk . Så vurderer vi, om museet er relevant til at optage på listen. Vi vil gerne levere den bedste service for brugerne, så det er vigtigt, at vores database er opdateret med relevante informationer.

 

Hvordan får jeg vist mit museum på hjemmesiden www.danmarksmuseer.dk?

Du kan fritekstsøge på alle museerne. Museer med abonnement vises også med foto, e-mail og link til hjemmeside.

 

Hvordan definerer I et museum?

Et museum er et sted, hvor der bedrives forskning, og hvor der er en samling at fremvise. Rene udstilllingssteder kan også komme i betragtning. Derimod optages f.eks. gallerier ikke.

 

Lydguide

 

Hvilke formater skal jeg bruge, når jeg uploader lydguides?

App'en Danmarks Museer bruger MP3. Brug freq. 22500, mono og bitrate 64, som giver et fint lydbillede og fylder meget lidt, så brugerne umærkeligt kan få filerne hentet til afspilning.

 

Hvilket udstyr kan jeg bruge til at optage lydfiler med?

Brug gerne Memoer på din iPhone - eller noget tilsvarende på Android. Find et rum, som er rimeligt lyddødt og -tæt, f.eks. et rum med mange bøger og tæpper. Hold telefonen ca. 20 cm. fra munden i en vinkel af ca. 45 grader. Du kan hente et gratisprogram på nettet til at konvertere dine lydfiler til MP3.

 

Hvor store skal billedfilerne til brug på app'en være?

Da alt indhold hentes online, bør billedfilerne ikke være over ca. 500 pixels i bredden.